Aftellen naar Valentijn met skrei of ‘liefdesvis’

Een klein weekje voor Valentijn brengen we jullie al helemaal ‘in the mood’ met een fantastisch stukje vis: de skrei.

Deze winterkabeljauw leeft normaal in de Barentszee ten noorden van Noorwegen en Rusland. Een keer per jaar maken deze zwervers (Noorse woord ‘skreid’) een tocht van 800 km naar de Noorse eilandengroep Lofoten voor een uitzonderlijk liefdesspel waarbij ze romantisch buik tegen buik zwemmen. Vandaar de naam ‘liefdesvis’.

De lijnvangst in de krachtige stroming rond de eilanden is hard en niet ongevaarlijk en is sterk gereguleerd. Daarom is deze lekkernij met mager en stevig wit vlees slechts tijdelijk beschikbaar. En laat dat toevallig in de periode rond Valentijn zijn. Een kans die we niet willen laten liggen, al is het dan een weekje op voorhand.

Na het Valentijnsweekend zijn wij er immers een klein weekje tussenuit (van 15 tot en met 20 februari). Op 15 februari is er dus uitzonderlijk geen dagschotel. We zien jullie graag terug op 22/2.

Menu

DINSDAG 8/02/2022 

  • Spinaziesoep – €1,5 per portie (250ml) of €5 per liter

  • Skreihaasje – kerstomaatjes – kappertjes – zuiderse stoemp – €16 per persoon 

  • Frambozenbavarois – €3 per portie

Bestel je menu voor zondagavond 6/2 (21u) op info@kok-en-company.be.

Meer info over onze dagschotels?

Wil je wekelijks het nieuwe menu ontvangen? Schrijf je dan snel in op de blog!

Vragen of opmerkingen bij het menu of allergenen? Laat ons iets weten via info@kok-en-company.be of bel ons op 0468 / 353 454.

Geef een reactie