Einde van een tijdperk

1 september 2016: Onze eerste dagschotel. Na heel wat verbouwingswerken in onze nieuwe woning kon ons avontuur eindelijk van start gaan.

Intussen zijn we 7 jaar en 384 dagschotels later. Na onze eerste aarzelende stapjes als beginnend bedrijfje, groeide Kok & Company uit tot een succesvolle onderneming. Ons aanbod aan  feestformules werd drastisch uitgebreid en onze agenda is inmiddels vaak maanden op voorhand volgeboekt. Wie had dat durven dromen?

Toen we 7 jaar geleden van start gingen, nam ik me één ding voor: Ik zou niet – zoals ik maar al te vaak rond me zag – de slaaf worden van mijn werk als zelfstandige. Ik zou de belangrijke dingen in ’t leven niet uit het oog verliezen: familie, gezondheid, kleine gelukskes…

En dan plots besef je dat je 7/7 aan het werk bent, vaak meer dan 12 uur per dag en dat die cruciale dingen maar al te vaak op de 2de plaats komen. Want naast het kookwerk, de leveringen en onze cateringopdrachten is er enorm veel werk achter de schermen: planning, boekhouding, offertes, bestellingen en aankopen, afwas, schoonmaak…

Dan is het, tussen alle drukte door, tijd om even stil te staan: Hoe kunnen we aan deze toenemende vraag voldoen en al onze klanten service en kwaliteit blijven garanderen zonder die o-zo-belangrijke work-life balance uit het oog te verliezen?

Uitbreiden en personeel aannemen? Dat werd ons van alle kanten sterk afgeraden. En dat is ook nooit de bedoeling geweest. Kok & Company staat voor kleinschalig, ambachtelijk en persoonlijk. En dat willen we zeker niet veranderen.

Na veel wikken en wegen, bleek er maar één oplossing: stoppen met de dagschotels. Niet evident! Want net dankzij die dagschotels konden we tijdens de beginjaren langzaam maar zeker ervaring opdoen, leerden we fantastische mensen kennen en konden we de Covid-periode overbruggen. Toch is het op dit moment de enige manier om het K&C verhaal te kunnen verderzetten.

Tot eind augustus gaan we door en proberen we nog een paar klassiekers op het menu te zetten. Kwestie van in schoonheid te eindigen.

Verder rest er ons alleen jullie allemaal te bedanken voor 8 fantastische jaren.
Dikke merci en hopelijk tot snel!!

Deze week beginnen we meteen met een van jullie all-time-favourites: cottage pie.    

DINSDAG 8/08/2023

  • Groene groentesoep – €1,75 per portie (250ml) of €6,5 per liter

  • Cottage pie (stoofpotje van gehakt en groenten onder een smeuïg laagje aardappelpuree) –  €10 per persoon

  • Tiramisu – speculaas – €3 per portie

Bestel je menu voor zondagavond 6/8 (21u) op info@kok-en-company.be.

Meer info over onze dagschotels?

Vragen of opmerkingen bij het menu of allergenen? Laat ons iets weten via info@kok-en-company.be of bel ons op 0468 / 353 454.

Geef een reactie