Eindejaarsmenu 2022-2023

Onze bestelling voor de feestdagen zijn helaas afgesloten.

Keuzemenu voor Kerst / Tapas voor eindejaar – Gratis aan huis geleverd (*)

Laat je eens extra verwennen met een heerlijk Kerst- of eindejaarsmenu. Wij doen het werk voor jou. Sit back and enjoy!

Stuur ons je bestelling voor Kerst en Nieuwjaar vóór 11 december (**). Zoals altijd gaan we aan de slag met verse ingrediënten voor jouw feestmaal. Alle gerechten worden gratis aan huis geleverd (*), samen met handige bereidings- en serveertips. Zo tover je in een paar minuten een feestmenu op tafel.

(*) Binnen een straal van 15km rond Sint-Katelijne-Waver. Woon je verder weg? Dan rekenen we een extra vergoeding van €1,5 per extra kilometer (op basis van de kortste route op Google maps).

(**) Omdat we bewust ambachtelijk en kleinschalig werken, is onze capaciteit beperkt. Wees er dus snel bij!

KERSTMENU – 24 & 25 december

Hapjes

Soepen

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Dessert


Warme hapjes (per stuk)

Bladerdeeg – ham – kaas €1
Bladerdeeg – kaas€1
Mini worstenbroodje€1
Mini kaaskroketje€1
Mini kroketje – witloof – ham – kaas€1,25
Mini kroketje – spinazie – Manchego€1,25
Mini wildkroketje€1,75
Mini garnaalkroketje€1,75

Koude hapjes (per stuk)

Pittige mangosalsa – scampi €2,25
Pittige mangosalsa – gerookte eendenborst€2,25
Gemarineerde zalm “Gin & tonic” – courgette – groene appel – mierikswortel€3,25
Vitello tonnato (carpaccio kalfsvlees- tonijnsausje -rucola – zongedroogde tomaat – olijven – Parmezaan)€3,25

Soep (per liter)

Knolseldersoep
Supplement: Spekjes & zure room (per persoon)
€6
€1,50
Pompoensoep – kokos – sinaasappel
Supplement: Limoenroom (per persoon)
€9
€1,25
Witloofroomsoep
Supplement: Grijze garnaaltjes (per persoon)
€9
€3,50
Romige champignonsoep
Supplement: Cappuccinoroom (per persoon)
€12,50
€1,25
Supplement:
Ambachtelijk, op steen gebakken stokbrood (per brood)
€2,50

Voorgerechten

Huisgemaakte kaaskroketten (per stuk)€2
Huisgemaakte Spaanse spinaziekroketten met Manchego (per stuk)€2,50
Huisgemaakte witloofkroketten met ham en kaas (per stuk)€2,50
Huisgemaakte garnaalkroketten (per stuk)€5
Huisgemaakte wildkroketten (per stuk)€5
Supplement bij kroketten: Witloofslaatje (per persoon)€3,50
Vitello tonnato (carpaccio kalfsvlees – tonijnsausje – rucola – zongedroogde tomaat – olijven – Parmezaan)€13,50
Rundcarpaccio – rucola – zongedroogde tomaat – Parmezaan€12,50
Scampi – groentejulienne – Thaise rode curry€16,50
Oesterbordje (Zeeuwse creuses nr. 3) – 6 st€16,50
Wildslaatje: Frisse seizoenssalade – wildkroketje – paté van everzwijn – wildham – frambozendressing€19,50
Supplement:
Ambachtelijk, op steen gebakken stokbrood (per brood)
€2,50

Hoofdgerechten – VIS

Aardappelgerechten en sauzen zijn niet inbegrepen, maar kunnen eventueel bijbesteld worden. Zo laten we je de vrije keuze om je gerecht helemaal zelf samen te stellen.

Zalm – kabeljauwhaasje – scampi – gewokte groenten€24,50
Zalm – schelvishaasje – scampi – gewokte groenten€21,50
Kabeljauwhaasje – crumble met verse kruiden – prei
Supplement: Grijze garnalen
€27,50
€4,50

Sauzen – vis (per 1/2 liter)

Witte wijnsaus€7,50
Getomateerde witte wijnsaus – Sherry €8,50
Witte wijnsaus – citroengras – gember – limoen€8,50
Thaise rode currysaus (mild)€8,50

Hoofdgerechten – VLEES

Aardappelgerechten zijn niet inbegrepen, maar kunnen eventueel bijbesteld worden. Zo laten we je de vrije keuze om je gerecht helemaal zelf samen te stellen.

De volgende gerechten worden geleverd met saus en groenten:

Parelhoen (filets & boutjes) – Fine Champagnesaus – champignons€23,50
Parelhoenfilet – Fine Champagnesaus – champignons€25,75

Bij de volgende gerechten kies je de saus zelf. De groenten zijn inbegrepen:

Rug van speenvarken – geroosterde wintergroenten €17,50
Lamskroontje – geroosterde wintergroenten €27,50
Filet van hert – geroosterde wintergroenten €31

Hoofdgerechten – VEGGIE

Gegrilde Halloumi – geroosterde wintergroenten €17,50

Extra groenten – vlees/veggie

Gekarameliseerd witloof (per persoon – 2 stronkjes) €3,50
Appeltje met veenbessen (per stuk) €2,50

Sauzen – vlees/veggie (per 1/2 liter)

Zachte mosterdsaus€7,50
Fine Champagnesaus (Cognac)€10,50
Champignonsaus €9,50
Portosaus€12,50

Aardappelgerechten / Brood

Pommes duchesse (per stuk)€0.50
Verse kroketten (per stuk)€0,35
Krieltjes – rozemarijn (per persoon)€2,50
Ambachtelijk, op steen gebakken stokbrood (per brood)€2,50

Dessert

Als dessert serveren we een trio van mini-dessertjes. Per bestelling maak je een keuze van 3 dessertjes uit onderstaande lijst. We leveren de dessertjes in kleine glaasjes die als buffetje of op dessertbordjes kunnen geserveerd worden.

Trio van mini-dessertjes (per persoon). Keuze uit:€5
Chocomousse
Tiramisu – speculaas
Verse rijstpap
Frambozenbavarois
Panna cotta – mango

TAPASSCHOTELS – 31 december


Met Oudjaar kiezen we dit jaar opnieuw resoluut voor gezelligheid: Tapas in ’t midden van de tafel… gezellig babbelen bij een hapje en een drankje. Feest!

Ontdek ons assortiment authentieke en huisgemaakte tapas: Spaanse charcuterie, kazen en tapenades aangevuld met je eigen selectie warme tapas en extra feestelijke hapjes voor een spetterend eindejaar:

Tapasschotel warm & koud

Feestsuggesties


TAPAS WARM & KOUD – maaltijdformule: € 30 per persoon

Optioneel: Flesje bubbels (Cava Portaceli Brut): € 18 per fles

Assortiment Spaanse charcuterie
Spaanse kazen
Huisgemarineerde olijven
Duo van huisgemaakte tapenades: zongedroogde tomaatjes / zwarte olijven
Traditioneel Spaans stokbrood, op steen gebakken
+ 4 soorten warme tapas – te kiezen uit onderstaande lijst (4 soorten per bestelling)

Warme tapas (zelf thuis op te warmen in de oven):

Patatas bravas: Gebakken aardappelblokjes – pittige tomatensaus
Knoflook-chilichampignons
Croquetas de espinacas: Spaanse spinaziekroketjes met Manchego
Pinchitos rund: Rundsspiesjes – kruidenmarinade (+ € 2,5 pp)
Pinchitos lam: Lamsspiesjes – kruidenmarinade (+ € 3,5 pp)
Albondigas: Spaanse gehaktballetjes – kruidige tomatensaus
Kippenblokjes – tomaat – Chorizo – olijven
Kippenblokjes – tomaat – courgette – curry
Spaanse gegratineerde mosselen
Scampi – tomaat – courgette – curry (+ € 3,5 pp)
Scampi – knoflook-chiliolie (+ € 3,5 pp)

TAPAS FEESTSUGGESTIES

Misschien iets minder authentiek, maar dubbel zo feestelijk! Pimp je tapasschotel met deze feestelijke extraatjes.

Deze gerechtjes worden geleverd bovenop het basisassortiment. Omdat het met Oud & Nieuw nu eenmaal een beetje over-the-top mag zijn!

Oesterbordje (Zeeuwse creuses nr. 3) – per portie (3 stuks)€8,25
Mini kaaskroketje (per stuk)€1
Mini kroketje – witloof – ham – kaas (per stuk)€1,25
Mini garnaalkroketje (per stuk) €1,75
Mini wildkroketje (per stuk)€ 1,75

PRAKTISCH


Kiezen

Enkele tips bij het kiezen van je feestmenu voor Kerst

  • Per bestelling vragen we om je te beperkten tot max. 2 verschillende voor- en hoofdgerechten. Voor het dessert kunnen er maximum 3 verschillende soorten gekozen worden.
  • Vooral bij de hapjes en voorgerechten komen sommige ingrediënten en smaakcombinaties terug. Probeer herhaling binnen je menu te vermijden.
  • Hou rekening met het aantal personen en de mogelijkheden van je keuken en toestellen. Is je oven niet al te groot, kies dan bijvoorbeeld voor kroketten zodat er minder gerechten tegelijk in de oven moeten opgewarmd worden.

Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen of twijfels.

Bestellen

Bestellen kan tot en met zondag 11 december (**) en uitsluitend via ons online bestelformulier.

(**) Aangezien al onze producten huisgemaakt zijn en we elke klant 100% kwaliteit en service willen bieden, kunnen we maar een beperkt aantal bestellingen aanvaarden. Wees er dus snel bij!

Zodra we je bestelling hebben ontvangen, vatten we alles samen in een bestelbon met bestelnummer. Lees de bestelling altijd grondig na en contacteer ons zo snel mogelijk bij vragen of opmerkingen. Je bestelling is definitief wanneer je van ons een bevestigingsemail met bestelbon hebt ontvangen.

We houden uiteraard rekening met voedselallergieën en -intoleranties en voorzien waar mogelijk in alternatieven zodat iedereen mee kan genieten. Geef je specifieke wensen meteen door bij de bestelling, zodat we op tijd naar een gepast en lekker alternatief kunnen zoeken.

Heb je op voorhand vragen of twijfels? Aarzel dan niet om ons te contacteren op info@kok-en-company.be of 0468/353 454.

Betalen

Voor een vlotte afhandeling vragen we het volledige bedrag van de bestelling vooraf – vóór 18 december – te betalen via overschrijving met vermelding van het bestelnummer. Je vindt alle details op de bestelbon.

Leveren of afhalen

Zoals altijd leveren we al dat lekkers – binnen een straal van 15km rond Sint-Katelijne-Waver centrum – gratis bij je thuis zodat jij in alle rust kan genieten van de feestdagen.

Woon je verder weg? Dan rekenen we een extra vergoeding van €1,5 per extra kilometer (op basis van de kortste route op Google maps). Vermeld je adres meteen bij de levering, dan vermelden we eventuele transportkosten op de bestelbon.

Om onze levering vlot te kunnen plannen, vragen we om bij de bestelling ook meteen de gewenste dag en uur van levering duidelijk door te geven. Voorzie waar mogelijk een periode van een 2-tal uren waarbinnen we mogen leveren. Zodra we een overzicht hebben van alle bestellingen, laten we je weten wanneer je ons mag verwachten en maken we verdere praktische afspraken.

Kom je de bestelling liever zelf afhalen? Dan contacteren we je voor een concrete afspraak.

Bewaren, bereiden en serveren

Al onze gerechten worden zo kant-en-klaar mogelijk geleverd. Alles moet uiteraard nog wel ter plaatse worden opgewarmd. Onze voorgerechten (behalve de kroketjes) worden volledig door ons gedresseerd. De hoofdgerechten worden geleverd in herbruikbare ovenschotels en moeten na het opwarmen worden geserveerd op je eigen borden. We voorzien per gerecht duidelijke bereidings- en serveertips om je daarbij zo goed mogelijk op weg te helpen.

Enkele tips:

  • Zorg voor voldoende koeling (of koele ruimte) om alle schotels te bewaren tot je ze kan verwerken of serveren.
  • Denk op voorhand na op welke borden en schotels je alles wil serveren. Zorg ervoor dat alles klaarstaat binnen handbereik om onnodige stress tijdens de feesten te vermijden.
  • Als je twijfelt hoe je alles best in je oven krijgt, pas dan eerst eens in een koude oven. Zo weet je op voorhand of je iets moet opwarmen in de microgolf, of enkele schotels moet voorverwarmen. Alweer minder stress later!
  • Hou rekening met het aantal personen en de mogelijkheden van je keuken en toestellen. Is je oven niet al te groot, kies dan bijvoorbeeld voor kroketten zodat er minder gerechten tegelijk in de oven moeten opgewarmd worden.
  • Vergeet de borden voor het hoofdgerecht niet voor te verwarmen. Om plaats in de oven te besparen, kan dat net zo gemakkelijk op de verwarming of in heet water.
  • Vraag hulp! Probeer niet alles alleen te beredderen in de keuken. Met een paar helpende handen gaat alles dubbel zo snel en dubbel zo gezellig!

Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen of twijfels! We denken op voorhand graag met je mee over de praktische organisatie.

Materiaal ophalen

Waar mogelijk leveren we alle gerechtjes in herbruikbare schotels, kommen en potjes die je ons achteraf kan terugbezorgen. Dat is onze kleine bijdrage aan het milieu.

Dat materiaal komen we na de feesten ook – zonder extra kosten – terug ophalen. In het bestelformulier kan je meteen aangeven wanneer we het materiaal kunnen komen ophalen.

Groepen groter dan 8 personen

Wil je een bestelling plaatsen voor meer dan 8 personen? Dan moeten we wel rekening houden met heel wat praktische punten: Hoe kan je alles opwarmen in je eigen keuken? Is er voldoende koeling voorzien? Werk je best in buffetvorm? Moeten er bain-maries geleverd worden om schotels warm te houden?

Bij een grote bestelling contacteren we je altijd even om al deze punten samen te bespreken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Tijdens de eindejaarsperiode werken we voor grotere feesten ook alleen op basis van bovenstaand menu en alleen met leveringen. Tussen alle drukte door hebben we simpelweg geen tijd om ter plaatse bij je thuis of op je feestlocatie te komen koken.

Heb je op voorhand vragen of twijfels? Aarzel dan niet om ons te contacteren op info@kok-en-company.be of 0468/353 454.


We wensen je alvast fijne feestdagen en een fantastisch 2023!!