Eindejaarsmenu 2019-2020

Keuzemenu gratis aan huis geleverd (*)

Dit jaar zit jij samen met je gasten aan tafel. Wij doen het werk voor jou!

Stel zelf je menu samen en stuur ons je bestelling voor Kerst en Nieuwjaar vóór 15 december. Zoals gewoonlijk gaan we aan de slag met verse ingrediënten voor jouw feestmaal op maat. Alle gerechten worden gratis aan huis geleverd (*), samen met handige bereidings- en serveertips. Zo tover je in een paar minuten een feestmenu op tafel.

(*) Binnen een straal van 15km rond Sint-Katelijne-Waver centrum. Woon je verder weg? Contacteer ons dan voor meer informatie.


Eindejaar2019_3

Warme hapjes (per stuk)

Bladerdeeg – ham – kaas €0,75
Bladerdeeg – olijftapenade – kaas €0,75
Mini-worstenbroodje €0,75
Oosterse kipspiesjes – homemade sweet chilisaus €1,50

Koude hapjes (per stuk)

Glaasje – citruszalm – courgette – pompelmoes – limoendressing€2,50
Glaasje – scampi – mangosalsa €2,50
Glaasje – tomaat – garnaal – avocado €2,50
Wrap – pestoroom – courgette – mozzarella – rucola – gedroogde tomaatjes €1
Wrap – kip – spek – cocktail – groenten €1

Soep (per liter)

Paprikasoep – pestoroom€6,50
Witloofroomsoep (*) €6,50
Soep – pastinaak – wortel – appel – limoenroom €8
Cappuccino – champignon – truffel €10
(*) Supplement: Grijze garnalen (per persoon)€1

Voorgerechten

Salade – gerookte eendenborst – eendenpaté – gésier de canard – sinaas – witloof€12
Salade – tarte tatin – witloof – pompoen – feta €10,50
Cocktail – tomaat – garnaal – avocado – pompelmoes€14,50
Salade – scampispiesje – Breydelspek – mangodressing €14,50
Scampi – groentejulienne – Thaise rode curry €14,50

Hoofdgerechten – VIS

Aardappelgerechten zijn niet inbegrepen, maar kunnen eventueel bijbesteld worden. Zo laten we je de vrije keuze om zelf kroketten of een ander bijgerecht te voorzien.

Zalm – kabeljauwhaasje – scampi – groentejulienne – saus naar keuze (*)€17,50
Kabeljauwhaasje – crumble verse kruiden – fijne groenten – grijze garnalen – saus naar keuze (*) €19,50
(*) Sauzen: Witte wijnsaus / witte wijnsaus – tomaat – Sherry /
Beurre blanc – limoen / Sausje van witbier – mosseljus – zachte curry

Hoofdgerechten – VLEES

Aardappelgerechten zijn niet inbegrepen, maar kunnen eventueel bijbesteld worden. Zo laten we je de vrije keuze om zelf kroketten of een ander bijgerecht te voorzien.

Parelhoen (filets & boutjes) – fine champagnesaus – champignons – witloof€18,50
Parelhoenfilet – fine champagnesaus – champignons – witloof €22,75
Rug van speenvarken – crème pompoen – witloof – boontjes – pastinaak – saus naar keuze (*) €16,50
Lamskroontje – crème pompoen – witloof – boontjes – pastinaak – saus naar keuze (*) €23,50
Filet van hert – crème pompoen – witloof – boontjes – pastinaak – saus naar keuze (*) €26,50
(*) Sauzen: Portosaus / Saus van Gouden Carolus – mosterd / Champignon-cappuccinosaus / Roquefortsaus – Cognac

Aardappelgerechten

Hasselbackaardappeltjes (per persoon)€1,75
Aardappelgratin (per persoon)€2,50
Verse kroketten (per stuk)€0,25

Dessert

Als dessert serveren we een trio van mini-dessertjes. Per bestelling maak je een keuze van 3 dessertjes uit onderstaande lijst. We leveren de dessertjes in kleine glaasjes die als buffetje of op dessertbordjes kunnen geserveerd worden.

Trio van mini-dessertjes (per persoon). Keuze uit:€5
Chocomousse
Speculaasmousse
Tiramisu met speculaas
Rijstpap op grootmoeders wijze
Frambozenbavarois

PRAKTISCH

Maximum 10 personen

Om praktische redenen kan het bovenstaande menu besteld worden voor max. 10 personen.

Is de groep groter, dan moeten we immers rekening houden met heel wat praktische punten: Hoe kan je alles opwarmen in je eigen keuken, is er voldoende koeling voorzien, werk je best in buffetvorm, moeten er bain-maries voorzien worden om schotels warm te houden…

Voor grotere groepen kan je ons daarom altijd volledig vrijblijvend contacteren voor een voorstel op maat.

Kiezen

Enkele tips bij het kiezen van jou feestmenu:

  • Per bestelling vragen we om je te beperkten tot 2 verschillende voor- en hoofdgerechten. Voor het dessert kunnen er maximum 3 verschillende glaasjes gekozen worden
  • Vooral bij de hapjes en voorgerechten komen sommige ingrediënten en smaakcombinaties terug. Probeer herhaling binnen je menu te vermijden
  • Hou rekening met het aantal personen en de mogelijkheden van je keuken en toestellen. Is je oven niet al te groot, kies dan bijvoorbeeld voor kroketten zodat er minder gerechten tegelijk in de oven moeten opgewarmd worden

Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen of twijfels!

Bestellen

Bestellen kan tot en met zondag 15 december via info@kok-en-company.be of  0468/353 454.

Aangezien al onze producten huisgemaakt zijn en we elke klant 100% kwaliteit en service willen bieden, kunnen we een maar een beperkt aantal bestellingen aanvaarden. Wees er dus snel bij!

Zodra we je bestelling hebben ontvangen, vatten we alles samen in een bestelbon met bestelnummer. Lees de bestelling altijd grondig na en contacteer ons ze snel mogelijk bij vragen of opmerkingen.

We houden uiteraard graag rekening met voedselallergieën en -intoleranties en voorzien waar mogelijk in alternatieven zodat iedereen mee kan genieten. Geef je specifieke wensen meteen door bij de bestelling, zodat we naar een gepast en lekker alternatief kunnen zoeken!

Betalen

Voor een vlotte afhandeling vragen we het volledige bedrag van de bestelling vooraf – vóór 20 december – te betalen via overschrijving met vermelding van het bestelnummer. Je vind alle details op de bestelbon.

Leveren of afhalen

Zoals altijd leveren we al dat lekkers – binnen een straal van 15km rond Sint-Katelijne-Waver centrum – gratis bij je thuis zodat jij in alle rust kan genieten van de feestdagen.

Woon je verder weg? Contacteer ons dan voor meer informatie.

Om onze levering vlot te kunnen plannen, vragen we om meteen bij de bestelling de gewenste dag en uur van levering duidelijk door te geven. Voorzie waar mogelijk een periode van een 2-tal uren waarbinnen we mogen leveren. Zodra we een overzicht hebben van alle bestellingen, laten we je weten wanneer je ons mag verwachten en maken we verdere praktische afspraken.

Kom je de bestelling liever zelf afhalen? Contacteer ons dan voor een concrete afspraak.

Bewaren, bereiden en serveren

Als onze gerechten worden zo kant-en-klaar mogelijk geleverd. Alles moet uiteraard nog wel ter plaatse worden opgewarmd en op je eigen borden, schotels… gedresseerd. We voorzien per gerecht duidelijke bereidings- en serveertips om je daarbij zo goed mogelijk op weg te helpen.

Enkele tips:

  • Zorg voor voldoende koeling (of koele ruimte) om alle schotels te bewaren tot je ze kan verwerken of serveren
  • Denk op voorhand na op welke borden en schotels je alles wil serveren. Zorg ervoor dat alles klaarstaat binnen handbereik om onnodige stress tijdens de feesten te vermijden
  • Als je twijfelt hoe je alles best in je oven krijgt, pas dan eerst eens in een koude oven. Zo weet je op voorhand of je iets moet opwarmen in de microgolf, of enkele schotels moet voorverwarmen. Alweer minder stress later!
  • Hou rekening met het aantal personen en de mogelijkheden van je keuken en toestellen. Is je oven niet al te groot, kies dan bijvoorbeeld voor kroketten zodat er minder gerechten tegelijk in de oven moeten opgewarmd worden
  • Vergeet de borden voor het hoofdgerecht niet voor te verwarmen. Om je oven te sparen kan dat net zo gemakkelijk op de verwarming of in heet water
  • Vraag hulp! Probeer niet alles alleen te beredderen in de keuken. Met een paar helpende handen gaat alles dubbel zo snel en dubbel zo gezellig!

Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen of twijfels! We denken op voorhand graag met je mee over de praktische organisatie.

Materiaal ophalen

Waar mogelijk leveren we alle gerechtjes in herbruikbare schotels, kommen en potjes die je ons achteraf kan terugbezorgen of in ecologisch verantwoorde wegwerpverpakkingen. Dat is onze kleine bijdrage aan het milieu.

Dat materiaal komen we na de feesten ook gratis terug ophalen. Laat ons bij je bestelling meteen even weten op welke van volgende momenten we het leeggoed mogen komen halen?

  • Vrijdag 27/12: 10u – 12u
  • Zaterdag 28/12: 10u – 12u
  • Vrijdag 3/1: 10u – 12u
  • Zaterdag 4/1: 10u – 12u

Passen deze momenten niet, contacteer ons dan even voor een andere afspraak.


We wensen je alvast fijne feestdagen en een fantastisch 2020!!