Keuzemenu voor Kerst / Tapas voor eindejaar – Gratis aan huis geleverd (*)
- Ontdek ons keuzemenu op 24 en 25 december – Stel zelf je feestmenu samen
- Tapasschotels op 31 december en 1 januari – Gezellig samen aan tafel genieten
- Praktische tips & informatie
- Grotere groepen (+10 personen)
- Culi-cadeaubon – Het smakelijkste cadeau voor de gastvrouw/gastheer of voor onder de Kerstboom
Laat je eens extra verwennen met een heerlijk Kerst- of eindejaarsmenu. Wij doen het werk voor jou. Sit back and enjoy!
Stuur ons je bestelling voor Kerst en Nieuwjaar vóór 12 december (**). Zoals gewoonlijk gaan we aan de slag met verse ingrediënten voor jouw feestmaal op maat. Alle gerechten worden gratis aan huis geleverd (*), samen met handige bereidings- en serveertips. Zo tover je in een paar minuten een feestmenu op tafel.
(*) Binnen een straal van 15km rond Sint-Katelijne-Waver. Woon je verder weg? Dan rekenen we een standaard kilometervergoeding van €0,35 per extra kilometer (heen en terug – op basis van de kortste route op Google maps).
(**) Omdat we bewust ambachtelijk en kleinschalig werken, is onze capaciteit beperkt. Weer er dus snel bij!
KERSTMENU – 24 & 25 december

Warme hapjes (per stuk)
Bladerdeeg – ham – kaas | €0,75 |
Bladerdeeg – olijftapenade – kaas | €0,75 |
Bladerdeeg – kaas | €0,75 |
Mini worstenbroodje | €0,75 |
Mini kroketje – witloof – ham – kaas | €1 |
Mini kaaskroketje | €1 |
Mini kroketje – grijze garnaal | €1,50 |
Mini kroketje – gekonfijte eend | € 1,50 |
Koude hapjes (per stuk)
Citruszalm – courgette – pompelmoes – limoendressing | €1,75 |
Scampi – pittige mangosalsa | €1,75 |
Vitello tonnato (carpaccio kalfsvlees – tonijnsausje – rucola – gedroogde tomaat – olijven – Parmezaan) | €2,50 |

Soep (per liter)
Pompoensoep – kokos – sinaasappel Supplement: Limoenroom (per persoon) | €8 €1 |
Witloofroomsoep Supplement: Gerookte paling (per persoon) | €8 €2,5 |
Champignonsoep – truffel Supplement: Cappuccinoroom (per persoon) | €10 €1 |
Supplement: Ambachtelijk, op steen gebakken stokbrood (per brood) | €2,5 |

Voorgerechten
Huisgemaakte kaaskroketten (per stuk) Supplement: Witloofslaatje (per persoon) | €2,50 €3,50 |
Huisgemaakte witloofkroketten met ham en kaas (per stuk) Supplement: Witloofslaatje (per persoon) | €2,50 €3,50 |
Huisgemaakte garnaalkroketten (per stuk) Supplement: Witloofslaatje (per persoon) | €5 €3,50 |
Huisgemaakte kroketten van gekonfijte eend (per stuk) Supplement: Witloofslaatje (per persoon) | €5 €3,50 |
Vitello tonnato (carpaccio kalfsvlees – tonijnsausje – rucola – gedroogde tomaat – olijven – Parmezaan) | €11,50 |
Scampi (5 st) – groentejulienne – Thaise rode curry | €14,50 |
Oesterbordje (Zeeuwse creuses nr. 3) – 6 st | €15 |
Salade gourmande – gerookte eendenborst – carpaccio eend – kroketje van gekonfijte eend – eendenlever – frambozendressing | €19,5 |
Supplement: Ambachtelijk, op steen gebakken stokbrood (per brood) | €2,5 |

Hoofdgerechten – VIS
Aardappelgerechten en sauzen zijn niet inbegrepen, maar kunnen eventueel bijbesteld worden. Zo laten we je de vrije keuze om je gerecht helemaal zelf samen te stellen.
Zalm – kabeljauwhaasje – scampi – gewokte groenten | €18,50 |
Kabeljauwhaasje – crumble met verse kruiden – prei – grijze garnalen | €23,50 |
Sauzen – vis (per 1/2 liter)
Getomateerde witte wijnsaus – Sherry | €5,50 |
Witte wijnsaus – citroengras – gember – limoen | €5,50 |
Sausje – Belgisch witbier – mosseljus – zachte curry | €5,50 |
Thaise rode currysaus (mild) | €7,50 |
Hoofdgerechten – VLEES
Aardappelgerechten zijn niet inbegrepen, maar kunnen eventueel bijbesteld worden. Zo laten we je de vrije keuze om je gerecht helemaal zelf samen te stellen.
De volgende gerechten worden geleverd met saus en groenten:
Parelhoen (filets & boutjes) – Fine Champagnesaus – champignons – witloof | €20,50 |
Parelhoenfilet – Fine Champagnesaus – champignons – witloof | €23,75 |
Bij de volgende gerechten kies je de saus zelf. De groenten zijn inbegrepen:
Rug van speenvarken – wintergroenten – witloof | €16,50 |
Lamskroontje – wintergroenten – witloof | €24,50 |
Filet van hert – wintergroenten – witloof | €27,50 |
Sauzen – vlees (per 1/2 liter)
Zachte mosterdsaus | €4,50 |
Fine Champagnesaus (Cognac) | €6,50 |
Champignonsaus | €6,50 |
Portosaus | €7,50 |
Aardappelgerechten
Pommes duchesse (per stuk) | €0.25 |
Verse kroketten (per stuk) | €0,25 |
Krieltjes – rozemarijn (per persoon) | €2,50 |

Dessert
Als dessert serveren we een trio van mini-dessertjes. Per bestelling maak je een keuze van 3 dessertjes uit onderstaande lijst. We leveren de dessertjes in kleine glaasjes die als buffetje of op dessertbordjes kunnen geserveerd worden.
Trio van mini-dessertjes (per persoon). Keuze uit: | €5 |
Chocomousse | |
Tiramisu – speculaas | |
Mousse – advokaat – witte chocolade | |
Frambozenbavarois | |
Yoghurtmousse – mango |
TAPASSCHOTELS – 31 december & 1 januari
Voor Oud & Nieuw kiezen we dit jaar resoluut voor gezelligheid: Tapas in ’t midden van de tafel… gezellig babbelen bij een hapje en een drankje. Feest!
Ontdek ons assortiment authentieke en huisgemaakte tapas: Spaanse charcuterie en kazen, verse tapenades en salsa’s, gegrilde groenten … al dan niet aangevuld met je eigen selectie warme tapas en extra feestelijke hapjes voor een spetterend eindejaar:
TAPAS KOUD – maaltijdformule: € 25 per persoon
Optioneel: Flesje bubbels (Cava Portaceli Brut): € 18 per fles

Assortiment Spaanse charcuterie en kazen |
Huisgemarineerde olijven |
Salsa van geroosterde paprika |
Spaanse tonijnsalade |
Duo van huisgemaakte tapenades: zongedroogde tomaatjes / zwarte olijven |
Gegrilde groenten |
Traditioneel Spaans stokbrood, op steen gebakken |
TAPAS WARM & KOUD – maaltijdformule: € 27.5 per persoon
Optioneel: Flesje bubbels (Cava Portaceli Brut): € 18 per fles

Assortiment Spaanse charcuterie |
Spaanse kazen |
Huisgemarineerde olijven |
Duo van huisgemaakte tapenades: zongedroogde tomaatjes / zwarte olijven |
Traditioneel Spaans stokbrood, op steen gebakken |
+ 4 soorten warme tapas – te kiezen uit onderstaande lijst (4 soorten per bestelling) |
Warme tapas:
Patatas bravas: Gebakken aardappelblokjes – pittige tomatensaus |
Knoflook-chilichampignons |
Pinchitos rund: Rundsspiesjes – kruidenmarinade (+ € 2,5 pp) |
Pinchitos lam: Lamsspiesjes – kruidenmarinade (+ € 3,5 pp) |
Albondigas: Spaanse gehaktballetjes – kruidige tomatensaus |
Kippenblokjes – tomaat – Chorizo – olijven |
Kippenblokjes – tomaat – courgette – curry |
Spaanse gegratineerde mosselen |
Scampi – tomaat – courgette – curry (+ € 3,5 pp) |
Scampi – knoflook-chiliolie (+ € 3,5 pp) |
TAPAS FEESTSUGGESTIES
Misschien iets minder authentiek, maar dubbel zo feestelijk! Pimp je tapasschotel met deze feestelijke extraatjes.
Deze gerechtjes worden geleverd bovenop het basisassortiment. Omdat het met Oud & Nieuw nu eenmaal een beetje over-the-top mag zijn!
Gegratineerde oesters (Zeeuwse creuses nr. 3) – per portie (3 stuks) | €8,50 |
Oesters natuur (Zeeuwse creuses nr. 3) – per portie (3 stuks) | €7,50 |
Oesters met Oosterse marinade (Zeeuwse creuses nr. 3) – per portie (3 stuks) | €8 |
Mini kroketje – witloof – ham – kaas (per stuk) | €1 |
Mini kaaskroketje (per stuk) | €1 |
Mini kroketje – grijze garnaal (per stuk) | €1,50 |
Mini kroketje – gekonfijte eend (per stuk) | € 1,50 |
PRAKTISCH
Kiezen
Enkele tips bij het kiezen van je feestmenu voor Kerst
- Per bestelling vragen we om je te beperkten tot 2 verschillende voor- en hoofdgerechten. Voor het dessert kunnen er maximum 3 verschillende soorten gekozen worden.
- Vooral bij de hapjes en voorgerechten komen sommige ingrediënten en smaakcombinaties terug. Probeer herhaling binnen je menu te vermijden.
- Hou rekening met het aantal personen en de mogelijkheden van je keuken en toestellen. Is je oven niet al te groot, kies dan bijvoorbeeld voor kroketten zodat er minder gerechten tegelijk in de oven moeten opgewarmd worden.
Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen of twijfels.
Bestellen
Bestellen kan tot en met zondag 12 december via info@kok-en-company.be of 0468/353 454.
Aangezien al onze producten huisgemaakt zijn en we elke klant 100% kwaliteit en service willen bieden, kunnen we maar een beperkt aantal bestellingen aanvaarden. Wees er dus snel bij!
Zodra we je bestelling hebben ontvangen, vatten we alles samen in een bestelbon met bestelnummer. Lees de bestelling altijd grondig na en contacteer ons zo snel mogelijk bij vragen of opmerkingen.
We houden uiteraard rekening met voedselallergieën en -intoleranties en voorzien waar mogelijk in alternatieven zodat iedereen mee kan genieten. Geef je specifieke wensen meteen door bij de bestelling, zodat we op tijd naar een gepast en lekker alternatief kunnen zoeken!
Betalen
Voor een vlotte afhandeling vragen we het volledige bedrag van de bestelling vooraf – vóór 20 december – te betalen via overschrijving met vermelding van het bestelnummer. Je vindt alle details op de bestelbon.
Leveren of afhalen
Zoals altijd leveren we al dat lekkers – binnen een straal van 15km rond Sint-Katelijne-Waver centrum – gratis bij je thuis zodat jij in alle rust kan genieten van de feestdagen.
Woon je verder weg? Dan rekenen we een standaard kilometervergoeding van €0,35 per extra kilometer (heen en terug – op basis van de kortste route op Google maps). Vermeld je adres meteen bij de levering, dan vermelden we eventuele transportkosten op de bestelbon.
Om onze levering vlot te kunnen plannen, vragen we om bij de bestelling ook meteen de gewenste dag en uur van levering duidelijk door te geven. Voorzie waar mogelijk een periode van een 2-tal uren waarbinnen we mogen leveren. Zodra we een overzicht hebben van alle bestellingen, laten we je weten wanneer je ons mag verwachten en maken we verdere praktische afspraken.
Kom je de bestelling liever zelf afhalen? Contacteer ons dan voor een concrete afspraak.
Bewaren, bereiden en serveren
Al onze gerechten worden zo kant-en-klaar mogelijk geleverd. Alles moet uiteraard nog wel ter plaatse worden opgewarmd. Onze voorgerechten (behalve de kroketjes) worden volledig door ons gedresseerd. De hoofdgerechten worden geleverd in herbruikbare ovenschotels en moeten na het opwarmen worden geserveerd op je eigen borden. We voorzien per gerecht duidelijke bereidings- en serveertips om je daarbij zo goed mogelijk op weg te helpen.
Enkele tips:
- Zorg voor voldoende koeling (of koele ruimte) om alle schotels te bewaren tot je ze kan verwerken of serveren.
- Denk op voorhand na op welke borden en schotels je alles wil serveren. Zorg ervoor dat alles klaarstaat binnen handbereik om onnodige stress tijdens de feesten te vermijden.
- Als je twijfelt hoe je alles best in je oven krijgt, pas dan eerst eens in een koude oven. Zo weet je op voorhand of je iets moet opwarmen in de microgolf, of enkele schotels moet voorverwarmen. Alweer minder stress later!
- Hou rekening met het aantal personen en de mogelijkheden van je keuken en toestellen. Is je oven niet al te groot, kies dan bijvoorbeeld voor kroketten zodat er minder gerechten tegelijk in de oven moeten opgewarmd worden.
- Vergeet de borden voor het hoofdgerecht niet voor te verwarmen. Om plaats in de oven te besparen, kan dat net zo gemakkelijk op de verwarming of in heet water.
- Vraag hulp! Probeer niet alles alleen te beredderen in de keuken. Met een paar helpende handen gaat alles dubbel zo snel en dubbel zo gezellig!
Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen of twijfels! We denken op voorhand graag met je mee over de praktische organisatie.
Materiaal ophalen
Waar mogelijk leveren we alle gerechtjes in herbruikbare schotels, kommen en potjes die je ons achteraf kan terugbezorgen. Dat is onze kleine bijdrage aan het milieu.
Dat materiaal komen we na de feesten ook gratis terug ophalen. Laat ons bij je bestelling meteen even weten op welke van volgende momenten we het leeggoed mogen komen halen?
- Maandag 27/12: 17u – 19u
- Dinsdag 28/12: 10u – 12u
- Maandag 3/1: 17u – 19u
- Dinsdag 4/1: 10u – 12u
Maximum 10 personen
Om praktische redenen kan het bovenstaande menu besteld worden voor max. 10 personen.
Is de groep groter, dan moeten we immers rekening houden met heel wat praktische punten: Hoe kan je alles opwarmen in je eigen keuken? Is er voldoende koeling voorzien? Werk je best in buffetvorm? Moeten er bain-maries geleverd worden om schotels warm te houden?
Om dezelfde reden werken we tijdens de eindejaarsperiode ook voor grotere feesten alleen op basis van bovenstaand menu en alleen met leveringen. Tussen alle drukte door hebben we simpelweg geen tijd om ter plaatse bij je thuis of op je feestlocatie te komen koken. Als onze planning en de afstand het toelaat, kunnen we onze hoofdgerechten en soepen eventueel wel warm leveren.
Voor grotere groepen kan je ons best volledig vrijblijvend even contacteren voor een voorstel op maat.
We wensen je alvast fijne feestdagen en een fantastisch 2022!!